Hotel de grote L

Hotel de Grote L is de nieuwe film van Ineke Houtman naar het boek van Sjoerd Kuyper. Dit boek werd in 2015 bekroond met de Zilveren Griffel en door de Volkskrant uitgeroepen tot beste jeugdboek van het jaar.

Het verhaal gaat over Kos, een jongen van dertien. Zijn moeder is drie jaar geleden overleden en zijn vader krijgt – net op het moment dat Kos het winnende doelpunt maakt in de kampioenswedstrijd – een hartaanval. Als vader in het ziekenhuis ligt, dreigt het in het familiehotel behoorlijk in de soep te lopen. Kos probeert de zaak draaiende te houden samen met zijn zussen: Libbie, de oudste, gothic Briek die het liefst in haar muziek verdwijnt en nakomer Pel die in jurken van haar moeder rond fladdert. Maar hoe krijg je meisjes zo ver dat ze doen wat jij wilt en hoe komt het toch dat ze het steeds weer voor elkaar krijgen dat jij doet wat zij willen?

Als dan ook nog blijkt dat vader grote schulden heeft en sluiting dreigt voor het hotel, zit er maar één ding op: Kos moet Miss Noordzee worden, want daaraan is een flinke geldprijs verbonden.

Tegelijkertijd probeert hij ook in de voetbalselectie te komen én indruk te maken op Isabel; het mooiste meisje van het heelal. Kos krijgt het knap moeilijk, want hoe kun je zowel de beste voetballer worden als het mooiste meisje van de Missverkiezing?

Via Martha Mojet Kindercasting zie je Julian Ras als Kos, Bente Fokkens als Briek, Linde van der Storm als Pel, Aiko Beemsterboer als Isabel, Ischa de Boer als Richard, Hendrikje Nieuwerf als ‘dochter van de baas van De Goudfazant’, en Laura van Bussel en Yentl Meijer als vriendinnen van Isabel.

En niet te vergeten Esmeralda, Fleur, Iris, Jasmijn, Juno, Mylène, Rosanne en Youki als Missen in de verkiezing van Miss Noordzee!

Met dank aan Petra Dolleman, Maja van der Esch, Petra van Lint, Yara van der Velde en heel veel leuke jongens en meisjes die een screentest deden!

Bekijk hier de trailer: