casting

Martha Mojet Kindercasting is het bedrijf van Martha Mojet. Ze werkt regelmatig samen met Petra Dolleman en Maja van der Esch. Martha Mojet Kindercasting zoekt kinderen in opdracht van een producent, een omroep of een reclamebureau.

Als we een opdracht krijgen, kijken we eerst in het bestand naar de kinderen die zich hebben ingeschreven. Soms zoeken we ook op scholen, bij sportverenigingen of gewoon op straat. En soms zetten we een advertentie in de krant of doen we een oproep via Facebook of op televisie.

Meestal heeft de regisseur al bedacht met wat voor kind hij zou willen werken. Alleen de kinderen van wie we denken dat ze een kans maken, nodigen we uit voor een screentest.

Voor het casten van de kinderen in een reclamefilmpje is meestal weinig tijd. Dan hopen we er in één ronde uit te zijn. Voor een film of serie is het soms nodig dat kinderen meerdere screentesten doen. Vanaf de tweede ronde is dat met de regisseur erbij. Omdat een regisseur zeker wil weten dat het juiste kind de rol krijgt, kan het lang duren voordat iemand wordt gekozen. Uiteindelijk beslist de regisseur wie de rol krijgt.